Booglampen


De trend voor 2018 is nog steeds een mooie grote robuuste booglamp. Voorzien van een zware voet en vaak een chrome of roestvrijstale afwerking geeft deze lamp je kamer een luxe uitstraling.

Je ziet de booglamp dan vaak ook in de woonkamer naast de bank staan. Door de enorme boog zorgt deze lamp ervoor dat een ruimte ‘gebroken’ wordt en daarnaast geeft het natuurlijk veel sfeer in je interieur.

De lamp is te gebruiken als een grote leeslamp of als verlichting voor een kleinere ruimte. Je kunt natuurlijk ook overwegen om de lamp in het kantoor te zetten. Door het robuuste uiterlijk krijg je een stoer uiterlijk in je werkruimte.

booglamp industrieelDoor de verschillende maten van de lamp kun je er ook voor kiezen om booglamp te plaatsen bij de eettafel.

Je kunt vaak kiezen uit diverse soorten lampenkappen.

Naast de traditionele stalen bollen kun je tegenwoordig ook een stoffen kap laten plaatsen op de booglamp.

Hierdoor wordt de licht uitstraling van de lamp een stuk warmer.

Booglampen Outlet

Ben je op zoek naar een goedkope booglamp? In dit overzicht vind je de mooiste booglampen voor de beste prijs.

Geschiedenis van de booglamp

Wist je dat de booglamp eigenlijk de eerste soort elektrische verlichting is?

De Britse wetenschapper (Sir Humphry Davy) kwam al in 1810 op het idee voor de booglamp. Dit idee werkte hij in zijn laboratorium uit tot een werkend resultaat. De eerste lamp die op elektriciteit werkte was hiermee een feit. Dit was wel opmerkelijk omdat de gloeilamp toen helemaal nog niet was uitgevonden.

Sir Davy begreep echter al vroeg dat elektriciteit uitstekende mogelijkheden kon bieden voor het creëren van goed werkende en goedkope verlichting. De eerste ontwerpen van de booglamp kwamen dus van de hand van Davy. Deze lampen waren echter niet geschikt voor de woonkamer maar dat terzijde. 

Dit alles wilde trouwens niet zeggen dat de booglamp al meteen op grote schaal bruikbaar was. Dat kon nog niet omdat er nergens afdoende elektriciteit beschikbaar was. Pas vanaf het midden van de 19de eeuw waren er genoeg generatoren en leidingen beschikbaar om daadwerkelijk gebruik van de booglamp mogelijk te maken. De booglampen werden voornamelijk gebruikt op straat en in de fabrieken.